50 % sjukskriven tills lillebror kommer

Tack för det. Klart. En läkare som frågade hur JAG skulle vilja ha det. Eftersom jobbet ändå tagit min sjukskrivning på allvar och lyft bort de tunga arbetsuppgifterna så känns det faktiskt okej att arbeta halvtid. Visst får jag ont av att gå och röra mig men som det är nu så sitter jag vid datorn och skriver.


Läkaren gick först igenom förlossningsjournalen när lilla E föddes och konstaterade att jag troligtvis hade en lättare HSF, magsjuka och UVI. HSF i sig orsakar inte att en förlossning sätter igång utan det var nog snarare magsjuka och UVI som bidrog till att hon föddes för tidigt. Enligt denna läkare så är risken att få HSF mindre om man redan haft det en gång. Känner mig lugnad. Läkaren så också det magiska "lyssna på din kropp" och "om det blir värre får du söka akut". Tack tack!
Nu återstår bara att se vad FK säger...

Klockan är 14.36 och...

...det är snart dags för läkarbesök. Känner mig hyggligt oroad för hur det kommer gå...
Återkommer senare!

Sjukgymnast

BM ringde mig och sa att hon desperat försökt få tag på mina provsvar från tiden när lilla E föddes. Hon hade kontaktat sjukhuset och de hade inte ett enda provsvar... Jag fattar ingenting och känner mig (om möjligt) mer irriterad på sjukvården i det här landet.
MEN
Idag har jag varit hos en annan läkare i ett annat syfte. Hon tittade på sin dator och, vad fanns där, ALLA provsvar från tiden när E föddes.
Vad är detta? Ett skämt eller?
Tänk om det skulle handla om liv eller död... Nä, tyvärr vi har inga provsvar, eller jo (efter en vecka) vi hittade dem tillslut. Nähmen hoppsan, du är död. Öh.
Dagen har till viss del tillbringats hos sjukgymnasten. En TENS maskin och tips för mitt ryggonda gick jag därifrån med.
Imorgon är det dags för läkarbesök på mvc.

Uppdatering av veckan som gått

En liten uppdatering efter läkarbesöket:
Jag och sambon gick till MVC i måndags och träffade vår BM. Tillsammans med henne gick vi igenom förlossningsjournalen när lilla E kom för tidigt. Hon var inte glasklar med visst verkar det som om jag hade havandeskapsförgiftning, och visst tyckte hon också att det var märkligt att läkaren från förra veckan tittat i journalen. Hon sa att hon skulle dra mitt "fall" i läkarkonsultation. Summan av kardemumman är att vi nu ska på ett nytt läkarbesök på onsdag för att prata om just vad som hände när E kom till världen samt vad jag (och sjukvården) behöver tänka på under denna graviditet. Finns det någon risk att det upprepar sig, till exempel.
Hur som helst har jag arbetat halvtid hela veckan. En bra planering av mina chefer skapade ett lugn hos mig. Rent fysiskt kan jag inte påstå att det är bättre. Linkar fram och det är en utmaning att ta sig till fikarummet och ännu värre till lunchrestaurangen i centrum... Arbetskollegor har överseende och en sådan där huvudet på sned attityd mot mig. Måtte jag nu bara inte behöva gå upp i tid för det kommer INTE gå!
Lillskrotas i magen är nu 25 veckor. Det är bra. Jag är stor - stor mage, stor kropp stor stor! Upptäckte igår nätt när jag hade svårt att sova att jag svullnat fint om ben och händer. Fint.
Idag hämtade vi ut kläder från hm, de första byxorna till Skrotas. Storesyskonen fnissade lite och undrade hur det kom sig att vi köpt shorts. De var små! Men vid  en snabb jämförelse mellan magens och byxans storlek såg barnen att de trots allt inte var så små.
Förövrigt önskar jag att förkylningen som jag dragit på mig går över nu, på en gång helst!

RSS 2.0